navbar-background

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. στο οχυρό Ρούπελ

Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. στο οχυρό Ρούπελ

13 May 2019 | 19:17

Την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός συνοδευόμενος από στελέχη της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και υποψήφιους ευρωβουλευτές παραβρέθηκε στις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις στο οχυρό Ρούπελ και του φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης των προσπαθειών των Γερμανών να καταλάβουν το οχυρό-Σύμβολο κατά τη «Μάχη των Οχυρών» στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1941, όταν επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδος.
 

 

Η παρουσία χιλιάδων πολιτών, και κυρίως νέων και οικογενειών με μικρά παιδιά, μας γέμισε ελπίδα και αποτελεί απόδειξη πως η ιστορική μνήμη διατηρείται και ότι οι Έλληνες γνωρίζουν την ενωτική αξία της γνώσης των αγώνων των προγόνων μας, της ιστορίας, της καταγωγής και του πολιτισμού μας.

 

Ο Στρατηγός έτυχε θερμής υποδοχής από πολλούς παρευρισκόμενους που τόνισαν την σημασία  της ένωσης των Ελλήνων σε κάθε δύσκολη στιγμή ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να καταφέρει η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της.

 

  

 

  

 

 

 

Οι υπερασπιστές του θρυλικού οχυρού Ρούπελ αντιστάθηκαν με ηρωισμό και αυτοθυσία στις γερμανικές ναζιστικές ορδές (σε συνεργασία με το βουλγαρικό στοιχείο), αρνούμενοι την υποταγή στον ξένο εισβολέα και τις δυνάμεις του Άξονα. Η απομάκρυνση των ηρώων μαχητών έγινε υπό τους δικούς τους όρους και μόνο έπειτα  από την εντολή παράδοσης του οχυρού από τη φυσική ηγεσία, μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης και τη συνθηκολόγηση για παύση των εχθροπραξιών. Όμως η απόρθητη δυναμική της αμυντικής γραμμής Μεταξά απέδειξε στην πράξη την ανδρεία του Έλληνα στρατιώτη και το μεγαλείο της στρατηγικής σκέψης του ηγέτη Μεταξά ενώ, κάμπτοντας τη μεγαλύτερη στρατιωτική πολεμική μηχανή της Ευρώπης, καθυστέρησαν την εκκίνηση της Επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» εναντίον της Ρωσίας. Μάλιστα, ο ηρωισμός και το θάρρος των μαχητών του Ρούπελ καθώς και η καταλυτική αξία της αντίστασής τους, αποτυπώθηκε στο υπ’αριθμ. 170 απόρρητο έγγραφο των Αρχείων της Νυρεμβέργης.

 

Τα ανεξίτηλα αυτά γεγονότα συνεχίζουν να αποτελούν φάρο για τις σημερινές μάχες υπέρ της Πατρίδος και έναντι κάθε εχθρού. Η απάντηση του διοικητή Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται παρά μόνο αν καταληφθούν από τον αντίπαλο». Όσο οι ηγέτες μας δεν είναι ξενόδουλοι και μειοδότες της εθνικής μας κληρονομιάς και η αντίστασή μας ενεργή, το μέλλον του Ελληνισμού ως οχυρό και κοιτίδα του πολιτισμένου κόσμου είναι δεδομένο.

 

  

 

Κατά την επιστροφή από το Οχυρό Ρούπελ, πραγματοποιήθηκε στάση στο μνημείου του Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, όπου ο Στρατηγός κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας ελάχιστο  φόρο τιμής σε μία από τις πιο ένδοξες μορφές της σύγχρονης Ελλάδας

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ